Фонд Сектор "Б" и Национален клуб на привържениците на „Левски” събраха точно 681 лева по време на Вечното дерби тази неделя (б.р. - загубата с 0:2 от ЦСКА).

"Както бе оповестено преди срещата, пълната сума ще отиде за една безценна кауза: човешки живот. Парите вече са преведени в сметката за помощ на Вени-Дона, която пострада в тежка катастрофа този месец", съобщиха феновете.

Момичето, което активно се занимава с футбол, изживя тежък кошмар на 11 юли в Кресненското дефиле, когато в зверска катастрофа загинаха нейната майка Нина Сърбинска и малката й сестричка – Цвети.

Вени-Дона претърпя три операции на далак и тазобедрената става. Според лекарите периодът на възстановяване, а след това и на рехабилитация ще бъде дълъг и изисква средства, с които тя не разполага.

"Това не е нито първата, нито последната благотворителна проява от страна на „сините” запалянковци. Участието на НКП в тази кампания е резултат от активната социална дейност, която организираните привърженици на "Левски" осъществяват", пишат още феновете на "сините".

Осиротялата футболистка Вени-Дона се прибира у дома

БЛИЦ ПУБЛИКУВА СМЕТКАТА, НА КОЯТО МОГАТ ДА БЪДАТ ПРАВЕНИ ДАРЕНИЯ:

BG23UNCR70001521818009

BIC: UNCRBGSF

Уникредит Булбанк

ВЕНИ-ДОНА ДИМИТРОВА СЪРБИНСКА

Критично е състоянието на футболната националка Вени-Дона, която пострада край Кресна

Минути преди катастрофата преместили доц. Сърбинска и дъщерите й в буса-убиец



veni_sarbinska.jpg