Съперникът на Лудогорец в третия квалификационен кръг на Шампионската лига – Партизан, е изпаднал в сериозна финансова криза, пише сръбският вестник „Информер“. Според изданието играчите не са получавали заплати от няколко месеца и ще пътуват с празни джобове за двубоя с българския шампион в сряда.
 
Към 1 юли дълговете на „черно-белите“ са били в размер на 62 686 904 динара, което е около 540 000 евро. Някои играчи имат да получават заплати за 5 месеца, като клубът им дължи пари още за 2012 г.
 
„Ситуацията е много тежка, дори драматична. Играчите недоволстват. Те обаче много добре знаят, че клубната каса е празна. За да получат някакви пари, трябва да играят силно в евротурнирите и клубът да получава премии от УЕФА. Наскоро футболистите попитали управата за заплатите си, а президентът Драган Джурич обяви, че няма никакви пари и не се вижда от къде Партизан ще може да вземе“, твърди източник на изданието от клуба.
 
„Джурич се надява, че при силно представяне в Европа, Партизан ще успее да продаде няколко играча в чужбина и да върже бюджета си. За момента обаче няма оферта към нито един футболист. Заради липсата на пари няма и никакви сериозни нови попълнения. Ситуацията е тежка и за треньора Марко Николич, който освен, че трябва да мотивира футболистите да играят без пари, трябва и да преследва традиционно високите цели на Партизан“, допълва информаторът.