Спортният директор на "Левски" Георги Иванов-Гонзо бе унил, но запази добрия тон след загубата от ЦСКА с 0:2 на Националния стадион "Васил Левски".

"На всички ни е болно и тежко, всяка загуба от ЦСКА е болезнена, така че...Още е началото на сезона и футболистите трябва да са мотивирани, за да завършат първенството, както подобава. Сега, да се отчайваме във втория кръг, няма смисъл. Мен винаги ме е яд, когато загубим от ЦСКА. Вижте, във футбола го има. Кой може да обещае нещо и да го изпълни. Не мога да кажа, че някой от футболистите не е искал, но не играхме по този начин, по който искахме", заяви Георги Иванов-Гонзо.

На въпрос, дали влияят четирите поредни победи на ЦСКА от миналия сезон, Гонзо каза: "Няма как да влияе, след като много малко футболисти останаха от миналата година. Както ЦСКА имаше шанс, защото попадението от фаула обърна мача. Както при нас, така и в ЦСКА, градим нови отбори. Днес при нас дори имаше футболист, който не прави подготовка. Единственото, което може, е да работим и с резултатите да излизаме от дупката, в която сме. След като си загубил, нормално е да не си показал духа, който е трябвало. За съжаление не можахме. Анализите и грешките ще ги направим утре, защото сега нервите са лош съветник."

"Да се правят генерални изводи след два мача е малко прибързано. Трябва ни спокойствие, за да направим това, което искаме. Градим едно нещо и една загуба не трябва да ни отклонява от пътя. За съжаление поколенията са различни, вече живеем в друг живот (отговаря на въпрос, защо играчите не са показали мъжество, което той демонстрираше като футболист). Очаквах много повече от нашия отбор, чисто футболно. Може би мачът не беше хубав, но ЦСКА спечели единоборствата и затова взе трите точки", добави Гонзо.

На въпрос, дали Пепе Мурсия ще остане до края на сезона, както заяви при предстяването, Георги Иванов обясни: "Вие след втория мач ме питате дали треньорът ще остане. Не смятам да отговарям на този въпрос. Много е рано да се правят генерални оценки и изводи. Нека мине първият полусезон, за да видим къде сме и какво сме направили."

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите