Сериозна разправия се разрази на проведеното вчера общо събрание на футболния Марица. Според някои медии, изпълнителният директор и треньор на тима Петър Курдов се е нахвърлил с юмруци върху колегите си и е бил изведен от полицията. БЛИЦ потърси легендания футболист на "Левски", който сподели своята позиция за скандала.

"Какъв бой? Това да не е боксов мач? Разменихме си остри реплики, може да съм казал някои неща, но имаше 30 човека там - питайте дали съм бил или ударил някого. Искаха да ме махнат от Управителния съвет, но събранието беше отчетно, не изборно. Нямаме такава точка в устава му. Също така, на събранието нямаше и кворум и то се провали. Аз съм изпълнил всичко, което се искаше от мен - промоция във "В" група, налагане на млади футболисти. Колкото до полицията - имаше двама полицаи, които просто ме съпроводиха до вратата, нищо друго", започна Курдов.

"Цялата помия срещу мен идва от Иван Кесов. Този човек предложи да даде 100 000 лева за клуба, но ако мен ме няма. Казах му, че с тези пари във "В" група може само да си избърше задника. Той и хората около него не могат да си намерят място от яд, че четири години седяха в зоналните групи, а аз дойдох и класирах тима нагоре. Искат да ми наложат да взема някакви клатику*ци, да си дремят в "А" или "Б" окръжна и да се тупат по гърдите пред медиите, колко много правят за клуба. Аз няма да позволя някой да избира хората, с които да работя. Този Кесов преди 4 години беше управител на стол, а сега е бизнесмен със собствени магазини. Как става това издигане и забогатяване за 4 години - от шеф на стол до солиден бизнесмен?", продължи Курдов пред БЛИЦ.

"Зад Кесов застана и един пенсионер - Кольо Филипов. Този човек преди година събираше подписка срещу въпросния Кесов, защото не взел дъщеря му на работа. Сега застана зад него, защото му казах истината в очите. Филипов постоянно върви след мен и вика "дай някой лев". Аз съм дал около 500 лева досега. А той знаете ли как работи - терена трябва да се полее в 8 сутринта, той идва в 10:30 и започва да полива в 11. Появиха се жълти петна по тревата. Преди един мач му казвам - вземи двама човека и разчертайте терена. Той ми каза, че ще го направи сам. Мача започва в 18:00 часа, а в 17:55 той още чертаеше линиите. Отделно от това - отива при треньорите на децата. Те събират таксите на 5-о число. Той минава през всички и им иска заем по 100 лева. После аз питам треньорите къде са парите и те ми казват къде са - въпреки че съм казал тези пари да бъдат изцяло за нуждите на децата. Месец - два не ги върна. Питам го какво става - той продължава да казва, че ще ги върне, но не ги върна.И този човек скача на мен и иска и той да ме махне. Дори на събранието Бръмбара, един от опозицията, стана и каза на Филипов "не те ли е срам", каза още Курдов.

"Иван Кесов и хората около него постоянно се чудят как да ме омаскарят. Миналата година пратиха 12 момчета да играят в едно село, където има 20 каскета с велосипеди и щайги на багажника. От пъпа на Пловдив и от родния им клуб ги пратиха там да играят още първия кръг срещу Марица. Бихме ги с 4:2, после част от момчетата се молеха да се върнат при мен. Взех ги и сега си играят.

Друг случай - след края на сезона направих 2 банкета, после ги поканих всички в хотела си - 3 дни ядене, спа, каквото поискат. И накрая ми скочиха, защото не съм дал 50 лева премия на един футболист от Павликени. Той не идва на тренировки, а само на мачове и иска да играе и да взема премии. Казах му, че така няма да стане. Той обаче бил правил така в Павликени - ами да ходи в Павликени".

Аз съм дал 85 000 лева за Марица. Върша си работата идеално, изпълнил съм целите. Кажете ми друг отбор, в който всеки мач по едно полувреме играят по няколко момчета на 16-17 години.

Аз сега съм субективен, понеже защитавам себе си. Затова ви предлагам да говорите и с другите хора, които бяха на събранието. Говорете и с момчетата от отбора. Ако те кажат нещо лошо за мен, веднага си подавам оставката. Гарантирам го. Готов съм да застана пред всяка медия заедно с човек от опозицията. Чист съм пред себе си. Разбирам, че съм трън в очите на тези хора, защото им развалих рахатлъка в окръжните групи.

Давам още един пример - зад мен застана доцент Георги Иванов. Мислите ли, че човек, който е с такава позиция в обществото и толкова успял би застанала зад мен, ако съм някакъв мошеник или нещо такова? Аз не съм цвете за мирисане, понякога си изпускам нервите, но давам сърце и душа за Марица и съм с чиста съвест", завърши Курдов.
Юри Славчев/БЛИЦ