Вторият кръг от държавното първенство по плажен футбол в Шкорпиловци започна с изключително оспорвани битки, много емоции и красиви голове. Изключително голям интерес съпътства двубоите. Животът по плажа буквално замира, когато на терена стъпят футболистите. В първата среща от група „А“ оэтборът на КПФФ МВР победи в истински трилър варненския Одесос с 6:4.

С дубъл за „полицаите“ се отличиха Георги Шаламанов и Цветелин Недев, а по едно попадение забиха Костадин Меразчиев и Мариян Германов – бивш футболист на куп елитни отбори като ЦСКА, „Ботев“(Пд), Академик (Сф) и др. За Одесос точни бяха Н.Николов, И. Иляз, Пл. Стоянов и К.Иванов. Варненци затрудниха доста своя съперник и бяха на крачка от това да изтръгнат ремито. С влизането си на терена обаче лидерът на МВР Чавдар Атанасов буквално промени хода на мача. Атанасов, който е жива легенда на плажния футбол у нас, влезе в най-напеченият момент и асистира за гола на Шаламанов, с който резултатът стана 6:4 и пречупи съпротивата на Одесос. Атанасов е бивш играч на Академик (Св), „Левски“, „Ботев“ (Вр), а през есента на 1999 г. стана един от малкото български футболисти, вкарвали гол на Ювентус. Тогава, с екипа на „Левски“, Атанасов вкара за ремито 1:1 на „Деле Алпи“ в мач от третия кръг на Купата на УЕФА. „Сините“ бяха под ръководството на великия Люпко Петрович.

След това на плажа в Шкорпиловци се състоя и официалното откриване на турнира. Приветствие поднесоха кметът на община Долни чифлик Борислав Натов и председателят на комисията по плажен футбол към БФС Валентин Заяков. Присъстваха и спонсорите на проявата Лъчезар Радев и Георги Демиров, както и други официални гости.

Във втория мач от програмата на турнира МФК Спартак (Вн) се наложи над Бъзън с 5:2. „Соколите“ имаха тотално надмощие и можеха да запишат и двуцифрен успех. Точни за Спартак бяха Г. Филипов, Г.Минков, С. Христов, К. Цветков и К. Димитров. За отбора от русенското село се разписа на два пъти Еркан Юзенеев.

Лъвчетата отстъпиха пред изненадата Тича (Долни чифлик) с 4:7. Водени от неостаряващия си голмайстор Мустафа Сали, домакините набързо поведоха с 5:0. Столичани, след умели и находчиви тактически решения на своя президент Венцислав Гаврилов обаче се върнаха „в играта„ и намалиха до 4:5. В желанието си да стигнат до изравняването обаче „Лъвчетата“ се оголиха фатално отзад и допуснаха шесто попадение. След „дълга дузпа“ Вл. Иванов реши всичко – 7:4. В герой на мача се превърна 43-годишният Мустафа Сали, който заби две попадения. Голмайсторът е познат повече у нас като Мирослав Мирославов и е бивш нападател на Лудогорец, Шумен и Локо (Сф). За победителите се разписаха още Н. Христов – 2, Ив. Иванов и Ив. Тодоров. За отбора на най-емоционалния мениджър в турнира Венци Гаврилов точен на два пъти беше Алексей Степанов – Аксела, вкараха още Николай Стайков (съдия от ранглистата на „А“ група) и Д. Михайлов.

В най-оспорваната среща от деня МВР пречупи коравия тим на „Академика“ с 6:4 след хеттрик на Шаламанов, два на Меразчиев и един на Мартин Несторов. Спартак (Вн) пък си осигури участие на финала след нова победа – този път с 4:2, над Тича. Одесос разби Академик с 8:3, а в последния сблъсък за деня Лъвчетата победиха трудно Бъзън с 5:4. Утре турнирът продължава от 09:00 ч.

За добрата организация грижата имат секретарят на КПФ Юлиян Арнаудов и главният съдия Стоян Алексиев.