Нико Розберг спечели квалификацията преди утрешното състезание за Гран При на Унгария на пистата "Хунгароринг". Пилотът на Мерцедес изпревари Себастиан Фетел от екипа на Ред Бул и Валтери Ботас (Уилямс). Пореден технически проблем в решителен момент пък извади от борбата съотборника на Розберг и негов основен конкурент за световната титла във Формула 1 - Люис Хамилтън. Още в първата част на квалификация теч в горивната система причини пожар в задната част на болида на британеца, който беше принуден да спре и да изскочи от горящия си автомобил.

Миналата събота Хамилтън катастрофира с над 250 км/час, след като спирачките му отказаха на "Хокенхайм", а днес пред него се стовари нов проблем и дори не успя да запише време. Още в самото начало на квалификацията задната част на болида му се запали. При това положение британецът е принуден да стартира утре чак от 21-ата позиция. Началото на Гран При на Унгария ще бъде в 15:00 часа.

Припомняме, че Хамилтън миналата година спечели на "Хунгароринг". Това беше четвъртата му победа в Гран При на Унгария, с което той изравни рекорда на пистата на Михаел Шумахер.

В последните секунди на днешната квалификация Нико Розберг успя да измести Фетел от върха, при това с почти половин секунда. Четирикратният световен шампион от своя страна бе с малко повече от 0,1 секунди пред Валтери Ботас. Съотборникът на Фетел в Ред Бул - Даниел Рикиардо зае четвърта позиция, а Топ 10 допълниха Фернандо Алонсо (Ферари), Фелипе Маса (Уилямс), Дженсън Бътън (Макларън), Жан-Ерик Верн (Торо Росо), Нико Хюлкенберг (Форс Индия) и Кевин Магнусен (Макларън). Последният също като Хамилтън имаше проблем. Магнусен катастрофира в края на квалификацията, когато се заби в предпазните гуми край трасето.


hamilton1.jpg

hamilton.jpg





f1_hungary.jpg