Феновете на волейбола във Варна може да бъдат спокойни. Морската столица ще бъде домакин на мачовете от Група „С“ на европейското първенство по волейбол през 2015 г., пише „Тема Спорт“. Зала „Конгресна“ на ДКС ще бъде приведена навреме във вид, който отговаря на всички изисквания на международната и на европейстата централа. Това обяви директорът на съоръжението Симеон Варчев.
 
Дългоочакваният ремонт на залата ще започне в средата на август, най-късно до 20-и. Той се забави заради процедури по обществени поръчки, както и заради спорове между Община Варна и ДКС. В крайна сметка реконструкцията ще бъде направена от общински фирми, които са спечелили въпросните конкурси. Парите, отделени за ремонта, са отпуснати от държавата. Става дума за 4,5 милиона лева, които ще бъдат превеждани на траншове към общината.
 
„Шефът на европейската централа Андре Майер идва на инспекция на 15 ноември. Това е последната проверка. Зала „Конгресна“ ще бъде готова да я посрещне. Надявам се ремонтът да бъде приключен в срок и да няма проблеми. За 3 месеца ще приключи. Дано служебното правителство не реши нещо друго, но не вярвам. Все пак става въпрос за национален интерес“, обяви Варчев.
 
Конкурент на Варна е Ботевград, който ще вземе домакинството, ако ремонтът на ДКС не завърши навреме. Българският национален отбор ще играе мачовете си от европейското първенство в зала „Арена Армеец“ в София, където ще са срещите от Група „А“. Останалите две групи ще се играят в Милано и Торино. Финалната фаза отново ще бъде в българската столица. Шампионатът ще се проведе между 9 и 18 октомври 2015 г.