Наставникът на юношеския национален отбор Александър Димитров коментира представянето на тима ни на Европейското първенство в Унгария. Нашите загубиха и трите си мача, след като не вкараха нито гол, а получиха пет. Последната ни загуба бе с 0:1 от Сърбия.
 
"Резултатът е такъв – справедлив несправедлив, това е. Срещу нас имахме много добър отбор. Стараехме се да създаваме положения. Имахме ситуации, от които да създаваме положения. В квалификациите показахме, че сме отсранили този проблем. Но един Борислав Цонев е незаменим.  Това, че нямаме нито един гол говори, че имаме проблем с нападателите. И в двата мача искахме да победим. Нито с Украйна, нито със Сърбия ни задоволяваше равенството. Поне три метра засада имаше при гола на Сърбия. Когато търсиш победата рискуваш. Мене не ме интересуваше да играем за хикс, дойдохме да побеждаваме", заяви треньорът пред "Гонг" след мача.
 
Той каза още, че в българския футбол все още няма втори като Димитър Бербатов, но той трябва да бъде създаден.
 
"В момента изживявам тези три загуби, не мисля за младежкия национален отбор. Мъчно ми е за тези три загуби и за момчетата. Една победа ни класираше за световно. Можеше да постигнем нещо, което отдавна не сме постигали. Казах, че не можем да си надскочим българския манталитет и българската кочинка.
 
Не можем да го преодолеем. Той се преодолява с победи на всяко едно ниво. Не е въпрос към мен дали ще продължа да водя отбора. Това беше голям урок за мен и за състезателите. Не сме били на такъв форуми и така израстваме.
 
Пожелавам на всеки един колега да класира отбора на европейското първенство и да има малко повече късмет. Оптимист съм, защото 4 момчета са родени през 1996 година и имат вече опит, който ще предадат на колегите си. И нека не чакаме 6 години, за да играем пак на европейско първенство. На всеки бих предал това, което изпитах тук“, завърши Димитров.