Бившият играч от НХЛ Патрик Коте беше осъден на 30 месеца затвор, след като се призна за виновен по две обвинения за въоръжен грабеж на банки. Той получи забрана да притежава огнестрелно оръжие до края на живота си.
 
39-годишният Коте, играл в НХЛ за Далас Старс, Нешвил Предатърс и Едмънтън Ойлърс, е бил задържан на 4 юни, след като е спрян от полицейски патрул в Монреал заради шофиране на краден автомобил. При разпита бившият хокеист е признал, че дни преди това е участвал в два обира на банки.
 
Първата кражба е от „CIBC“ в Бросар на 23 май, а Коте е отмъкнал повече от 2000 долара. Няколко дни по-късно той прави нов удар. Този път клон на „Лорентиън Банк“ в Сен Констан.
 
Това не са първите законови нарушения от страна на бившия хокеист. Той има досие за притежание на наркотици, нападение, кражба и нанасяне на тежка телесна повреда.
 
Патрик Коте е избран във втория кръг на драфта през 1995 г. от Далас Старс. Той има общо 105 мача в НХЛ, в които има един гол, две асистенции и общо 377 наказателни минути. Бившото ляво крило е имал славата на бияч и е участвал в 30 сбивания на леда.