Носителката на три олимпийски медала в шорттрека Евгения Раданова е най-близо до поста министър на младежта и спорта в служебния кабинет, пише вестник "Преса". 
 
Тя има опит във ведомството. По време на управлението на кабинета „Борисов“ голямата спортистка беше съветник на Свилен Нейков. Раданова дори беше гласена за зам.-министър, но впоследствие бяха поканени Лазар Каменов и Иван Ценов.
 
След като спря със състезателната си дейност, Раданова влезе в управителния съвет на федерацията по кънки. Освен това има клуб по шорттрек „Айс пик“, който я държи близо до проблемите на ледените спортове. Най-успешната ни участничка на „бели“ игри беше част от спортните хора, които не одобряваха затварянето на Зимния дворец за ремонт, защото голяма част от националите и децата трябваше да останат на улицата.
 
Не ясно, ако поеме министерството, какво ще се случи с обществената поръчка за реновиране на съоръжението. Кабинетът „Орешарски“ отпусна близо 50 млн. лева за тази процедура и парите са в капитала на държавното дружество „Академика 2011“, което е стопанин на двореца.
 
Същевременно плувецът Петър Стойчев отпада като вариант да оглави ведомството. В момента той е в Канада и пред близки отхвърля възможността отново да влезе в управлението. Той беше служебен министър при управлението на Марин Райков, но влезе в конфликт с редица шефове на федерации.