Христо Стоичков, който се завръща от Бразилия и САЩ, където се изявяваше като телевизионен коментатор, ще бъде официален гост по време на награждаването на регионалните шампиони на Каменица Фен Купа 2014 в Габрово, съобщиха организаторите за БЛИЦ.

Легендата ще награди най-добрия отбор от областите Габрово и Ловеч и ще поощри следващите двама претенденти за "Маракана". Церемонията по награждаване ще се проведе в неделя (27 юли), веднага след финала, който стартира в 13:00 часа.

Освен дългогодишен приятел на Фен Купа, тази година Христо Стоичков е и патрон на Звездния мач на турнира, който ще се проведе след Националните финали. Участие в мача на звездите ще вземат най-добрите голмайстори сред участниците от този сезон, които ще имат честта да играят рамо до рамо с Камата и други наши футболни легенди. Регионалният полуфинал в Габрово ще бъде официално открит от кмета на Община Габрово Таня Христова в 17:00 часа в събота (26 юли). Тя ще бъде придружена от редица спортни ветерани от града домакин и региона, които ще бъдат наградени от организаторите на Фен Купа за приноса им към българския спорт.

Традиционният демонстративен мач след откриването в събота ще предложи на посетителите на стадион „Христо Ботев“ едно доста нетрадиционно футболно зрелище – на терена един срещу друг ще излязат два отбора на Община Габрово – мъже срещу жени. В ролята на треньор на дамския отбор ще влезе кмета на Община Габрово Таня Христова.

И тази година пътят към "Маракана" минава през Фен Купа, а националните шампиони на турнира ще станат свидетели на едно незабравимо футболно събитие – мач на бразилския национален отбор във футболното сърце на Рио де Жанейро. В борбата за определяне на следващите двама претенденти за Маракана ще се включат 32 тима, преминали квалификационната фаза измежду близо 110 отбора от областите Ловеч и Габрово.