Докато в ръководството на Хасково спорят накъде да тръгне клуба, футболистите продължават да жънат успехи. Дончо Атанасов беше избран за футболист №1 на 1-ия кръг на „А“ група в класацията на сайта agrupa.news7.bg. Подписалият с "червено-белите" преди месец заралия спечели анкетата категорично, като събра 49 гласа. Това стана благодарение на гола му във вратата на Лудогорец, с който Хасково шокира шампиона за 1:0. Попадението падна в 42-ата минута, когато Владислав Узунов изведе със страхотен пас на голова позиция Марадончо. След награждаването му той отговори на няколко въпроса пред колегите от "Новинар Юг".

- Дончо, какво означава тази награда за теб?
- Едно голямо признание за мен и за целия отбор на Хасково. За мен това е отлично завръщане във футбола, след като няколко месеца бях извън терена. Нямаше да вкарам този гол, ако не бяха моите съотборници.

- Как успяхте да победите шампиона на България?
- Защото сме сплотен колектив, макар че част от играчите сме в Хасково по-малко от месец. Спазихме тактическите указания на старши треньора Димчо Ненов и победихме. Бяхме много по-мотивирани да спечелим срещата, не искахме да развалим празника на града от завръщането на тима в „А“ група, както и да зарадваме хилядите привърженици, които бяха напълнили стадиона.

- Освен от Хасково, имаше ли предложения и от други отбори?
- Имах, но това бе най-сериозното. Избрах да дойда тук, защото разбрах, че тук се работи сериозно. Освен това се познавам с Емил Ангелов и Николай Топузаков, които бързо ме въведоха в обстановката.

- Смяташ ли, че Хасково може да стане за теб стъпало към по-голям отбор?
- Затова съм в този отбор, защото тук има добри футболисти и треньори. Трябва да си помогнем взаимно, аз съм готов да дам всичко от себе си за доброто представяне на тима, надявам се и той да ми помогне, за да продължа кариерата си в по-голям отбор.

- Ще продължите ли с доброто начало и срещу Марек?
- Надявам се, макар че ще ни бъде много трудно в Дупница. Това е първото им домакинство и ще направят всичко възможно да победят. Ние обаче ще се противопоставим и ще се опитаме да се поздравим отново с успех.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите