Димитър Евтимов подписа нов договор с двукратния европейски клубен шампион Нотингам Форест. Контрактът е с рязко подобрени финансови условия спрямо предходното споразумение. Продължителността му е за 2+1 години. За удължаването на договора настоя лично новият мениджър на отбора Стюърт Пиърс.

Евтимов обаче няма да бъде резерва в Чемпиъншип. След продължителни преговори късно снощи между няколко клуба, Нотингам Форест и агента на стража Петьо Костадинов-Полковника българският вратар бе договорен за Рексън. Уелсците са третия най-стар отбор в света и през 2014-а навърши 150 години. Там той ще играе само мачове, за да трупа игрова практика. През останалото време Митко ще води подготовка с Нотингам, който ще има правото да го повика във всеки един момент, ако 23-годишният титуляр Карл Дарлоу не е на разположение.

20-годишният младежки национал на България е силно мотивиран да помогне на Рексън, който има желание да се изкачи до по-сериозно ниво в английския футбол. Акциите на "драконите" бяха изкупени от група фенове, които са си поставили високи цели за бъдещето.

Припомняме, Евтимов дебютира за Нотингам в Чемпиъншип миналия сезон при победата с 2:0 от Лийдс на 21 април. В първия си мач за английския шампион кадърът на Академия "Христо Стоичков" се представи блестящо, като се наложи на два пъти да прави решителни намеси.
СВЕТОСЛАВ КОСТАДИНОВ/БЛИЦ