Юношеският национален отбор на България до 19 години вече загуби шансове да продължи в елиминационната фаза на европейското първенство в Унгария, но въпреки това третият и последен мач срещу Сърбия е изключително важен. Двубоят е от 21:15 часа тази вечер, а при победа възпитаниците на селекционера Александър Димитров ще заемат трето място в групата и ще се класират за световното първенство през 2015 година в Нова Зеландия. Ако надвият "плавите", нашите таланти ще донесат радост за българския футбол след резила на трите ни участника в Лига Европа снощи.

И срещата на България със Сърбия ще се играе на стадион "Перуц" в градчето Папа, където "трикольорите" паднаха злощастно с 0:1 от Украйна.

В същия час излизат Германия и Украйна - в Дьор. Именно този мач е предпочетен за излъчване пo "Евроспорт" пред срещата на България със Сърбия. "Плавите" имат има шанс и за класиране напред на Европейското, както и за място на Мондиала. Съседите ни обаче зависят от развръзката в другия двубой. Вече стана ясно, че треньорът Велко Паунович няма да разчита на наказания капитан Неманя Максимович (вкарал два от трите гола за отбора до момента на Европейското), както и на един от най-големите таланти на Стария континент в момента - атакуващият Андрия Живкович, който беше отзован от клуба си Партизан, за да бъде на разположение на "гробарите" за битките с Лудогорец по пътя към групите на Шампионска лига. В същото време нашият селекционер Александър Димитров няма кадрови проблеми, но обмисля да направи някои промени в титулярния състав. Очаква се от първата минута тази вечер да започне централният защитник на Славия Стефан Велков, докато българската атака най-вероятно ще поведе Георги Минчев за сметка на съотборника си в Литекс Кирил Десподов.

____________.jpg
____________.jpgБългария (19) - Сърбия (19)

Днес от 21:15 часа
Папа,
стадион "Перуц"
Съдия:
Енеа Жорджи (Албания)
 

България (19): Александър Любенов, Александър Василев, Пламен Гълъбов, Стефан Велков, Мики Орачев, Никола Колев, Христофор Хубчев, Станислав Дрянов, Антонио Вутов, Радослав Цонев, Георги Минчев
Резерви: Кристиян Кацарев, Преслав Петров, Димитър Велковски, Васил Попов, Реян Даскалов, Кирил Десподов
Контузени: няма
Наказани: Петър Витанов

Сърбия (19) : Райкович, Стеванович, Йованович, Бабич, Антонов, Здиелар, Груич, Ристич, Пантич, Гачинович, Йович
Резерви: Милинкович, Гаич, Мандич, Дражич
Треньор: Велко Паунович

КЛАСИРАНЕТО В НАШАТА ГРУПА ПРЕДИ ПОСЛЕДНИТЕ МАЧОВЕ:

Отбор М П Р З Г.Р. Т
1.Германия 2 1 1 0 5:2 4
2.Украйна 2 1 1 0 2:1 4
3. Сърбия 2 0 2 0 3:3 2
4.България 2 0 0 2 0:4 0