Руският Краснодар разгроми естонския Силямае Калев с 5:0 в мач-реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Тимът вече е в третата фаза на турнира. В първата среща “зелените” отново разгромиха съперника, но “само” с 4:0. Бразилецът Жоазиньо откри в 28-ата минута, а Лаборде покачи в 65-ата. Следващите две попадения заби Вендерсон в 65-ата и в 74-ата от дузпа. Бурмистров фиксира крайното 5:0 четвърт час преди последния съдийски сигнал.

Бившето крило на “Левски” Жоазиньо беше най-добрият на терена.  В 57-ата минута техничарят беше заменен от Ламборде под бурните овации на публиката на стадион “Кубан”.

Сега Краснодар чака победителя от двойката Дьошдьор - Литекс в следващия кръг. За да стане това обаче, ловчанлии трябва да успеят да отстранят Дьошдьор. В първата среща Литекс допусна тежка загуба от унгарците с 0:2.

Ако все пак "оранжевите" продължат, евентуалната първа среща с Краснодар ще бъде на 31 юли в Ловеч, а реваншът на 7 август в Русия.

Беларуският Динамо (Минск) също си осигури класиране за третия кръг на турнира след 0:0 при визитата си на финландския Ми Па. Първата среща беше завършила 3:0 за тима от Минск. За гостите игра бившият нападател на ЦСКА Удоджи, който влезе като резерва. комфортна преднина преди реванша у дома.

Изненадваща беше и изразителната победа на австрийския дебютант в евротурнирите Грьодиг с 4:0 в Белград над Чукарички с 3:0. За нея спомогна и ранния червен картон, който получи бразилският защитник на домакините Лукас в 25-ата минута. Точни за Грьодиг бяха Нутч (25, 90) и на два пъти резервата Даниел Шутц (80, 85).