Пилотът на панагюрския автомобилен клуб "Автоцар" Илия Царски е поставен под забрана за състезания в следващите три месеца. Автомобилният ас се появи в Самоков по време на Рали България и обяви за решението на лекарите.

„Просто не дават да участвам в ралитата заради бъбреците, кризата с които започна от седмицата преди планинско Панагюрище“, уточни пред RallyXpress Царски.

В седмицата преди третото планинско състезание в шампионата той  участва в промоционалното училище на ЕКО-България на гръцката писта Серес, когато в нощта преди събитието е най-силната криза, а в съботата от ЕКО дори са готови да прекратят училището заради пилота. След това в Панагюрище Царски кара само едната квалификация и дори не се появи да гледа домашното си състезание в неделния ден.

„Водя преговори с лекарите", каза Царски.

"Иска ми се да не са три, а два месеца, за да мога да хвана поне последните две писти от шампионата тази година. Имам да изпълнявам спонсорските си задължения. Каква е диагнозата? Диагнозата е хидронефроза–втора степен и тематория, така казва лекарят“, добави Илия Царски.

Това означава, че в Габрово няма да получат заявката му за състезанието, както същото най-вероятно ще бъде и за оставащите състезанията до края на септември.