Сръбският национален отбор понесе неочакван удар преди утрешния последен в груповата фаза и решителен двубой с България от Евро 2014 до 19 години в Унгария. Тази сутрин Партизан си взе от хотел "Ето парк" в Дьор един от най-големите таланти на западната ни съседка - роденият през 1996 година атакуващ халф Андрия Живкович.

"Гробарите" се оправдали, че футболистът им е много важен за мачовете с Лудогорец в Шампионската лига и не може да остане повече на разположение на селекционера Велко Паунович, информираха колегите от Viasport.bg. Живкович игра с контузия на шампионата, но въпреки това блесна и в двата мача на "плавите" досега - срещу Украйна (1:1) и Германия (2:2).

Предварителната уговорка между сръбската федерация и Партизан била Живкович и друг ключов полузащитник - Данило Пантич (и той набор 1996), да останат до края на груповата фаза и после да се върнат в Белград, независимо от етапа, до който стигне "репрезентацията".

Така Сърбия ще излезе утре в Папа от 21:15 часа българско време срещу "трикольорите" без двама ключови играчи - получилият в края на сблъсъка срещу Германия червен картон капитан Неманя Максимович (вкарал два от трите гола за отбора), и Живкович (с две асистенции).

Още след първия мач в Дьор отпадна заради дискове херния защитникът Велко Симич (Базел), като с разрешение на УЕФА бе заменен от Милан Йокич (Цървена Звезда). А Сърбия пристигна в Унгария без две други дарования, които не бяха освободени от клубовете си - Сергей Милинкович-Савич (Генк) и Милош Велкович, който в момента е на турне в Северна Америка с Тотнъм.

Мачът утре е решителен и за двата състава. Само победа върши работа на "лъвчетата", водени от амбициозния треньор Александър Димитров. Ако успехът бъде постигнат, България ще се класира на Световното в Нова Зеландия догодина. За "трикольорите" новината, че Сърбия ще бъде без Живкович и Максимович, е много добра и значително увеличава шанса ни за победа.
 
Равен стига на "плавите" за виза за Нова Зеландия, а при победа тимът ще се надява Германия да срази Украйна за място на 1/2-финалите на Европейското.