"Предстои ни тежък мач с класен отбор, който разполага с голям потенциал", коментира на пресконференция преди мача на Черно море срещу Лудогорец наставникът на варненци Александър Станков.

Според него шампионите разполагат с равностойни състезатели, което държи треньорското ръководство на Черно море в неведение с какъв стартов състав ще започне Стойчо Стоев. Станков изтъкна, че е разузнал Лудогорец и знае слабостите на съперника.

"Очакваме с нетърпение първия ни домакински мач и се надявам да зарадваме публиката с добра игра и позитивен резултат", коментира Станков.

Мачът Черно море - Лудогорец е в събота от 18:00 часа на "Тича". Станков каза, че след загубата от Хасково в първия кръг шампионите са си направили изводите и няма да подценят гостуването във Варна.

„Програмата пред нас е доста тежка. Важни и тежки мачове ни предстоят. Разузнаваме противника Лудогорец. Гледахме мачове на съперника от подготвителния период и тези в Шампионската лига. Лудогорец е един от най-класните тимове у нас. Направихме си необходимите изводи. Имат много силни страни. Знам добре в детайл играта им. Разполагат с много добър като индивидуалности тим. Много добре комбинират и добре владеят топката и доста хора участват в атаката. Опасни са по фланговете“, заяви Станков.

„Лудогорец има и някои слаби страни, които аз знам. Имаме си своите аргументи срещу тях. Надявам се нашите футболисти с агресия да успеят да контролират срещата", добави наставникът на Черно море.

Срещата за "моряците" пропускат Бакари, Кирил Акалски и Димо Атанасов. Всички останали футболисти са здрави. Михаил Венков е имал известни проблеми, но според Станков до мача ще е напълно готов. Всички документи на новото попълнение Матиас Курьор са готови и е въпрос на треньорска преценка дали ще започне срещата като титуляр.

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка


"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите