Председателят на федерацията по мотоциклетизъм Богдан Николов заяви, че се чувства крайно обиден за случващото се в държавата по отношение на любимия му спорт. Той намекна за закриване на централата.

„Да ви кажа честно - уморих се напълно. Имаме през годините редица европейски шампиони, най-добри трасета в света, а сме пред угрозата този спорт от догодина да го няма, както и цялата федерация. Вече няма как да тегля заеми, за да „запушвам” дупките, защото всичко, което имах като имущество, е заложено, а държавата не помага. Да мине този сезон и в края на годината ще си кажем „довиждане” с правителството, защото както е тръгнало нещата няма да се променят” изрази разочарованието си Богдан Николов.

От своя страна председателят на организационния комитет на Гран При България Румен Петков беше категоричен, че ситуацията е повече от тревожна и лиценз на федерацията за догодина може да не бъде издаден.

„Тъжно е за най-успешния спорт в България през последните години, че може да бъде затрит. Не знам и аз дали да се надявам на следващото правителство да отпуснат необходимите средства за спасяването на лиценза, но напълно реално е от 2015 година Българска федерация мотоциклетизъм да не съществува. Десетки пъти бях лъган от това правителство и тревожното е, че тези млади и обещаващи пилоти са пред реалната опасност да не карат за България повече. Пак ще повторя, ако проблемът съм аз, то нека следващият министър - председател сам да избере шеф на Организационния комитет на Гран При България и да се спаси спортът. Тези таланти не карат за мен нито за Богдан Николов, а за България”, каза Румен Петков.

В разгара на променливото лято, тази седмица в летищен комплекс „Долна Митрополия“, град Плевен предстоят изключително важните стартове от Европейския Шампионат по Супермото и Източноевропейския шампионат по мотоциклетизъм на писта за сезон 2014-та. Традиционно през юли, състезанието се провежда в памет на г-н Димитър Калчев, дългогодишен председател на Организационния комитет за Гран При България и един от истинските приятели и поддръжници на мотоциклетния спорт.