Националният клуб на привържениците на "Левски" съобщи, че се включва в акцията по събирането на средства в помощ на пострадалата в тежка катастрофа Вени–Дона Сърбинска. "Сините" обявиха, че ще събират средства за футболната ни националка в специална урна на вечното дерби с ЦСКА. Мачът е в неделя от 19:30 часа на "Васил Левски".

Момичето, което активно се занимава с футбол, изживя тежък кошмар на 11 юли в Кресненското дефиле, когато в зверска катастрофа загинаха нейната майка Нина Сърбинска и малката й сестричка – Цвети.

Вени - Дона претърпя три операции на далак и тазобедрената става. Според лекарите периодът на възстановяване, а след това и на рехабилитация ще бъде дълъг и изисква средства, с които тя не разполага.

Вени-Дона Сърбинска е на 18 г. и играе на позицията защитник. Състезава се за клуб Спортика (Благоевград). Минала е през всички национални отбори за девойки, като в момента играе за "А" националния тим.

Освен качествен състезател, Вени-Дона е и много добър човек. Тя е комуникативна, позитивна и жизнерадостна и не случайно има много приятели, които държат на нея.

Националният клуб на привържениците на "Левски" намира за свое задължение да помогне с каквото може за възстановяването на нуждаещото се момиче. Поради тази причина средствата в традиционната урна, която обикаля Сектор „Б” по време на всеки мач, ще бъдат предоставени на Вени-Дона.

Екипът на Националния клуб на привържениците на "Левски" апелира всички левскари да отделят каквато сума намерят за добре, за да може Вени–Дона да се възстанови възможно най-бързо и да се върне към пълноценен начин на живот.

"Вярваме, че привържениците на "Левски" отново ще докажем, че можем да помагаме и да вдъхваме надежда на сънародниците ни, изпаднали в беда. Участието на НКП в тази кампания е резултат от активната социална дейност, която организираните привърженици на "Левски" осъществяват", пишат още запалянковците.

Вени-Донa от болничното легло: Благодаря ви за всичко, обичам ви!

БЛИЦ ПУБЛИКУВА СМЕТКАТА, НА КОЯТО МОГАТ ДА БЪДАТ ПРАВЕНИ ДАРЕНИЯ:

BG23UNCR70001521818009

BIC: UNCRBGSF

Уникредит Булбанк

ВЕНИ-ДОНА ДИМИТРОВА СЪРБИНСКА

Критично е състоянието на футболната националка Вени-Дона, която пострада край Кресна

Минути преди катастрофата преместили доц. Сърбинска и дъщерите й в буса-убиец



veni_sarbinska.jpg