Новото попълнение на баскетболния “Левски” Марио Касун е прекратил договора си с клуба, съобщава eurobasket.com, цитирайки мениджъра на играча Звономир Ридъл.
 
Самият Касун заяви пред sportando.com следното. Цитираме дословно: “Вече съм свободен агент. Няма да пътувам за София. Причините за това са две – фалитът на клуба и арестуването на собственика на “Левски”.
 
Касун има предвид кризата в баскетболния тим заради случая “КТБ”, но явно има погрешна информация за арест на боса на “сините”.  
 
Той подписа с “Левски” преди месец и половина за срок от две години и заплата от близо 300 000 евро на сезон. След като обаче стана ясно, че бюджетът на Левски ще бъде сериозно намален, 216-сантиметровият баскетболист е взел решение да си потърси друг отбор.
 
Марио Касун има сериозен опит по европейските терени, като във визитката му личат имената на отбори като Цибона (Загреб), Монтепаски (Сиена), Барселона и Анадолу Ефес, а освен това, 34-годишният гигант е играл и две години в Националната Баскетболна Асоциация с екипа на Орландо Меджик (2004-2006).