Арсенал спечели битката за германския талант с гръцки корени Йоргос Спанудакис от Барселона, съобщават британските медии. 15-годишният тийнейджър игра като полузащитник и се очаква да бъде включен в юношеския състав на „топчиите” до 18 години.

„Артилеристите” отдавна наблюдават футболното бижу на Барса, но досега винаги са получавали отказ. Сега в крайна сметка те успяха да го убедят да премине в тяхната школа.

Спанудакис премина от Айнтрахт (Франкфурт) в Барселона през 2009 година и вече има мачове за националните отбори на Германия до 15 и 16 години, но може да избере за в бъдеше да се състезава и за Гърция.

Високият 1,84 метра халф вече има собствена официална страница в интеренет, на която може се види негова снимка със суперзвездата на Барса Лионел Меси.

Арсен Венгер лично е одобрил привличането на Йоргос Спанудакис и продължава да наблюдава таланти от Барселона. Най-известният случай е от 2003 година, когато „топчиите” привличат тогава 16-годишния Сеск Фабрегас, който се превърна в звезда под ръководството на Венгер, а след това стана и световен и европейски шампион с Испания.