По категоричен начин започна Манчестър Юнайтед под ръководството на новия си мениджър Луис ван Гаал. "Червените дяволи" спечелиха с 7:0 първата контрола от предсезонната си подготовка, в която съперник бе Лос Анджелис Галакси. Без Дейвид Бекъм на терена, но за сметка на това на трибуните, английският гранд доминира тотално над съперника. Още до почивката преднината на Юнайтед вече бе сериозна.

Дани Уелбек откри резултата в 13-ата минута. В края на частта пък паднаха нови два гола, дело на Уейн Рууни, първият от които от дузпа. Също с толкова попадения се отчете и 20-годишният юноша на клуба Рийс Джеймс. Защитникът вкара първите си голове за Юнайтед в 62-ата и в 84-ата минута, с което покачи до 5:0. В 88-ата и в 90-ата пък Ашли Йънг се погрижи успехът да бъде още по-изразителен - 7:0.

В същото време категорична победа записа и шампионът на Англия Манчестър Сити. "Гражданите" набиха друг представител на МЛС - Спортинг Канзас Сити с 4:1. Зусулини в самото начало на двубоя откри за Сити, но след половин час игра Чарлс Сапонг възстанови статуквото. Дедрик Боята обаче се погрижи Сити отново да излезе напред и да се оттегли с преднина на почивката. Около 20 минути преди края на редовното време Александър Коларов покачи на 3:1 от дузпа, за да дойде 88-ата, в която Ихеаначо фиксира крайното 4:1 за Манчестър Сити.

Тотнъм и Торонто пък направиха истинско зрелище за феновете, след като с гол в края "шпорите" спечелиха с 3:2 проверката. Ерик Ламела даде добър аванс от два гола на лондончани преди почивката. След нея обаче Андрю Видеман и Джордън Хамилтън бяха точни за 2:2. Андрос Таунсенд пък се разписа в 85-ата, за да донесе успеха на Тотнъм.

С такъв, но без допуснат гол, се поздрави и Астън Вила без Александър Тонев. Андреас Вайман в 43-ата и Н'Зогбиа вкараха за крайното 2:0 срещу Далас.