Лидерът на "България без цензура" и евродепутат Николай Бареков пое ангажимент за стадион "Христо Ботев" в пламенната декларация до феновете на отбора. Тя беше прочетена на пресконференция днес в Пловдив от зам.-градския председател Дяко Дяков. Бареков уверява, че ще използва всички контакти, за да намери спонсор на клуба.

"Ако след изборите на 5 октомври партията участва в изпълнителната власт, ще завършим стадиона с държавни средства. Ако не, ще призовем кмета Иван Тотев да планира в бюджета за следващата година 6-7 млн. лева за довършването на строежа, вместо да ги влага в ненужния втори гребен канал", твърди в декларацията си Николай Бареков, цитиран от marica.bg.

Припомняме, строежът на новото съоръжение бе замразен, след като Корпоративна търговска банка (КТБ), която взе под крилото си "канарчетата", бе запорирана и в момента е в процес на фалит. От клуба си тръгна новото треньорско ръководство в лицето на Любо Пенев, както и някои скъпоплатени футболисти. В момента финансовото състояние на "Ботев" е несигурно.