Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов закачи вечния съперник "Левски" преди дербито в неделя (27 юли) от 19:30 часа на Националния стадион "Васил Левски".

"Левски" се радваха на едната точка срещу Локомотив Пловдив все едно са свършили наравно срещу Манчестър Юнайтед, а можеше съвсем спокойно да загубят мача от току-що събран отбор. "Левски" определено не изглежда добре, но в дерлбито настройката е съвсем различна. Предимството на "Левски" може да дойде от това, че ЦСКА има гостуване в Европа само три дни по-рано. Дано всички наши футболисти се запазят здрави и мачът със Зимбру да бъде спечелен. Загуба в Молдова ще смачка играчите, а ако бъде допусната и такава срещу "Левски", нещата отиват много на зле. Тези два мача са от ключово значение за психологическото състояние във и около клуба. Дано ЦСКА излезе победител, тогава всичко ще е много по-лесно", коментира Аспарух Никодимов пред "Тема спорт".

"Загуба от Зимбру ще удари сериозно по авторитета на ЦСКА. И без това реномето ни не е твърде високо напоследък, а с евентуално отпадане от молдовците съвсем ще се срине. Нужно е да увеличим скоростта. Тони Силва прави интересни и нестандартни неща, но е трудно да компенсираме напускането на Гъргоров, който носеше изненадата и дирижираше отбора. Положителното е, че в играта има много хъс за доказване, за битка, което в по-завързани мачове е коз", допълва Паро.