Партизан (Белград) очаквано не срещна трудности с шампиона на Фарьорските острови ХБ Торшавн и победи и на реванша с 3:1. Сръбският гранд се наложи и в първата среща у дома с 3:0 в първия мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Така в третия квалификационен кръг Партизан ще играе с българския шампион Лудогорец. Първият мач между двата тима е в Разград на 29 или 30 юли. Реваншът в Белград е на 5 или 6 август. Този сблъсък ще бъде изцяло повторение на миналогодишния от същата фаза. Тогава разградчани спечелиха с 2:1 и 1:0 срещу сръбския гранд и се класираха за плейофите. Както вече е известно, "орлите" не успяха да преборят силния отбор на Базел в следващата фаза и в крайна сметка достигнаха до груповата фаза на Лига Европа.

Мачът в Торшавн започна отлично за домакините, които поведоха с гол на Вардум в 35-ата минута. След почивката обаче Партизан установи тотално надмощие и заби три гола във вратата на Гестсон. Младият Нинкович изравни в 49-ата минута, а голямата звезда на “бяло-черните” Данко Лазович вкара за 1:2 в 55-ата. Резервата Петар Гърбич фиксира крайното 1:3 в добавеното време.

Партизан се класира щастливо да квалификациите в Шампионската лига, след като Цървена звезда бе изхвърлен заради задължения. Това наложи вторият след края на сезона да заеме мястото на шампиона.

Съставът на Партизан: Лукач, Илич, Волков, Станкович, Остоич, Дринчич, Лука (66 - Гръбич), Брашанац, Нинкович, Лазович (78 - Лазович), Скулетич (73 - Илич)
Треньор: М.Николич

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите