Мениджърът на Николай Михайлов Лъчезар Танев внесе повече яснота с появилата се информация, че вратарят на Верона може да премине в турския Коняспор. В интервю за „ТВ+“ Танев сподели, че за сега няма нищо конкретно. “Интерес има, но конкретни разговори – не”, допълни той.
 
- Има ли реален интерес към футболист номер 1 на България за 2011 година?
- Интерес има. Последната година обаче не беше от най-щастливите и успешни за Николай. По една или друга причина той не взе участие в мачовете на Верона, което до голяма степен оказва влияние в решението на клубовете, които желаят да го привлекат. Със сигурност Николай иска да играе и едва ли това нещо ще се случи, ако остане във Верона. С това са наясно и хората от италианския клуб. Предполагам, че до седмица или десетина дни нещата ще се избистрят.
 
- Той свободен агент ли е?
- Искам да подчертая, че той има договор с Верона, но ние сме се разбрали с ръководството на италианския клуб при какви условия Николай може да играе за друг отбор.

- Интересът към вратаря от близки до България страни ли е?
- Турция винаги би представлявала интерес, защото първенството е на много високо ниво, а и икономически повечето от клубовете са стабилни. Добра дестинация е. Интерес има и от клубове от Чемпиъншип в Англия, Франция – първа дивизия и Примера дивисион. И за Италия има един вариант, но не смятам, че е толкова актуален. Интерес има. Конкретно затваряне на сделка – все още не.