Националният отбор за мъже започна усилена подготовка за световното първенство в Полша. Новият селекционер Пламен Константинов подложи избраниците си на тежки тренировки за физическа подготовка. Националите бяха неприятно изненадани от дъжда, докато правеха бегови упражнения на стадиона в Правец, и трябваше да се преместят в залата. Там заниманието продължи с пълна сила под диктовката на кондиционния специалист Алесио Караро. След многобройните серии спринтове състезателите преминаха към занимание с медицински топки, а накрая след повече от два часа тренировка разпределителите Андрей Жеков и Добромир Димитров преминаха към пасове в специалните рингове. Теодор Салпаров получи леко мускулно разтежение и напусна заниманието. Преждевременно към душовете се отправи и Георги Братоев, но състоянието и на двамата не е притеснително.

От четвъртък отборът ще започне тренировки в "Арена Ботевград", където ще се проведат контролите с Белгия, Франция и Бразилия.

Константинов разкри, че е много доволен от старанието на играчите.

"Усещам, че ми вярват. Струва ми се, че отборът вече има по-различно лице. Очаква ни много работа, а проблемът е липсата на достатъчно време. Първите три седмици ще бъдат натоварващи, после следва една разтоварваща и отново три натоварващи. Целта е да влезем в осмицата, а защо не и сред първите 6", коментира дългогодишният капитан на България пред сайта на родната федерация.

Пламен призна, че не е разочарован от отказа на Матей Казийски да се присъедини към тима.

"Така е решил, не мога да му се сърдя или пък да го приема лично. Аз се съгласих да поема отбора във вида, в който беше по време на Световната лига защото вярвам, че можем да постигнем добър резултат", добави Константинов.