Името на Димитър Бербатов вече втори ден е в центъра на вниманието на световните спортни медии. Уникалният гол на Митко в контролата на Монако с колумбийския Атлетико Хуниор накара редица медии да засипят с похвали 33-годишния българин.

Видеото с гола на Бербо буквално обиколи света – от Щатите, през Европа, та чак до Виетнам, Малайзия, Австралия, Нова Зеландия и дори Френска Полинезия.

"Блийчър репорт" пише: "Всички знаем Бербатов! Помнехме го по английските терени как бележеше невероятни голове със завидни умения и го правеше да изглежда толкова лесно, без дори да пролее капчица пот. Е, за последното му феноменално попадение му се наложи да потича малко и да скочи, но голът е великолепен", пише изданието. 

В Румъния стигат дори и по-далеч. Бербатов е определен като "Новия Ибрахимович", правейки съпоставка с шведския майстор на красивите голове, който вкара със задна ножица в контрола с Англия. 
 
"Феноменален Бербатов, той е новият Ибрахимович на прекрасните голове. Със сигурност в Монако могат да са по-спокойни дори и да продадат Хамес Родригес и Радамел Фалкао", написа Prosport.ro.