"Ако Казийски реши да се върне, все едно си е врътнал дупето!", така Теодор Салпаров коментира ситуацията със звездата, който на този етап отказва отново да облече екипа на България и да бъде на разположение на селекционера Пламен Константинов за предстоящото Световно в Полша.

"Матей е лидер, защото го познавам. Играл съм с него не само в националния отбор, но и в Динамо (Москва). Знам му качествата - и човешки, и като състезател. Ще бъде плюс, ако е тук, при нас, но той ако не иска, няма смисъл да правим нещата насила", каза Салпаров.

"Познавайки Матей, знам, че няма да се върне. Иска ми се да е тук. Той не е малко дете, сам си решава. Може би това, че каза преди, че не иска да играе в тази ситуация, при това ръководство, ако се върне, ще излезе, че си е врътнал дупето, с извинение. Не му е лесно и на него. Дано да вземе правилното решение. Виждал съм се него, но не сме говорили на тази тема", добави Салпаров, който получи леко разтежение на бедрен мускул при сутрешната тренировка на волейболните ни национали в Правец. Няма обаче причини за притеснения, като самият играч сподели, че не е сериозно и от утре ще се включи на 100% в заниманията.

"Нищо сериозно, просто един крамп получих. Започнахме на стадиона, после заваля, преместихме се на твърда настилка. От утре ще започна пълноценни тренировки", поясни либерото.

"Със сигурност нещо не вървеше преди. Не знам дали треньорът е бил виновен. Може би е съвкупност от всичко. Надявам се промяната с идването на Пламен Константинов да се отрази положително. Надявам се и завръщането на Андрей Жеков да помогне", каза още Салпаров.