Юношеските ни национали до 19 години се изправят днес от 22:00 часа срещу Украйна в изключително важен мач на Европейското в Унгария. Селекцията на Александър Димитров загуби на старта с 0:3 от фаворита за титлата Германия, но от поражението не трябва да бъдат правени трагедии. Младите "лъвчета" показаха добра игра срещу Бундестима и днес ще се стремят да постигнат така жадуваната победа над Украйна.

Успехът тази вечер е много важен, тъй като ще запази шансовете на България за класиране на полуфиналите на Европейското. "Трикольорите" към момента са без точков актив, но съперникът, както и Сърбия, са с по 1 точка след равенството помежду им 1:1. Това запазва шансовете на "лъвчетата", които имат страхотната и напълно постижима възможност да се класират Световното. Дори и да финишираме трети в групата, ще си гарантираме квота за Мондиала следващата година в Нова Зеландия, което е основната цел на Александър Димитров и момчетата му. Предпоследното място няма да класира България на елиминациите в Унгария, но то ще е наистина голям успех. Кой изобщо е предполагал, че ще имаме отбор на Европейско и той ще се класира на Световно?

http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/630/201407/20140719.ebrhugfzmv.jpg

Амбициозният треньор Александър Димитров и екипът му правят всичко възможно футболистите да не рухват психически след загубата от Германия. Талантите ни трябва да си повярват и да им бъде пределно ясно, че имат сили да надвият Украйна днес. Добрата новина за селекционера е, че може да разчита на всичките си 18 футболисти.

http://www.blitz.bg/documents/newsimages/editor/201407/sport/____________.jpg
БЛИЦ първи разкри в часовете преди мача с Бундестима за получената арката на Станислав Дрянов. Основният играч в схемата на Сашо Димитров беше с огромна подутина и не виждаше известно време. Сега вече всичко с него е наред и Рони ще започне от първата минута в днешната важна среща.

На линия е и Реян Даскалов, който пропусна битката с немците заради наказание от квалификациите.

Важният мач България - Украйна стартира в 22:00 часа българско време на стадион "Перуц" в град Папа. Неприятната новина е, че срещата няма да има телевизионно излъчване, но ще може да проследите развитието й в БЛИЦ.

В другата среща от нашата група Германия и Сърбия играят от 19:00 часа. Този двубой ще бъде предаван директно по "Евроспорт".



____________.jpgБългария (19) - Украйна (19)ukraine.jpg

Днес от 22:00 часа

Унгария, Папа, стадион "Перуц"


 
Вероятни състави:
България (19): Александър Любенов, Александър Василев, Пламен Гълъбов, Христофор Хубчев, Мики Орачев, Никола Колев, Станислав Дрянов, Радослав Цонев, Петър Витанов, Антонио Вутов, Кирил Десподов
Резерви: Кристиян Кацарев, Васил Попов, Преслав Петров, Стефан Велков, Димитър Велковски, Реян Даскалов, Георги Минчев
Контузени: няма
Наказани: няма

Украйна (19): Богдан Сарнавски, Тарас Качараба, Микита Бурда, Андрий Маркович, Едуард Собол, Вячеслав Танковски, Роман Яремчук, Максим Банасевич, Виктор Коваленко, Игор Харатин, Дмитро Белоног
Контузени: няма
Наказани: няма