Шампионът Лудогорец излиза днес за протоколен реванш срещу Дюделанж на стадион "Йос Носбаум" в Люксембург. Мачът е от 19:00 часа, а Стойчо Стоев и момчетата му имат солиден аванс след победата с 4:0 в Разград. Лудогорец вече мисли за следващия си противник по пътя към групите в Шампионската лига, който се очаква да бъде Партизан. Сърбите също взеха убедителен аванс в първия кръг (3:0 срещу Торсхавн) и днес играят със скромния тим от Фарьорските острови за чест и слава. За честта на България излизат и разградчани. В събота Лудогорец загуби сензационно на старта на "А" група - 0:1 от Хасково, като със сигурност днес разградчани ще пробват да запишат нова изразителна победа над Дюделанж, която да им вдигне самочувствието преди битките с Партизан.

Характерът на мача позволява на Стойчо Стоев да прави експерименти за предстоящите важни битки. Специалистът ще пробва различни варианти най-вече в полузащитата и нападението, докато отбраната ще бъде в познатия си вид, а и Моци и Барт имат нужда от обиграване преди мачовете с Партизан. На вратата обаче тази вечер се очаква да застане Иван Чворович вместо Владислав Стоянов.

Не е изключено Стоев да разчита на крилото Михаил Александров, който доскоро беше измъчван от травма, но вече е готов, макар да не е тренирал достатъчно напоследък. Под въпрос за реванша е испанецът Даниел Абало. Испанецът има лека травма и най-вероятно здравето му няма да се рискува.

Домакините от Люксембург се очаква да заложат на същите титуляри, които загубиха в Разград. Треньорът на Дюделанж Себастиен Гранжан заяви, че не вижда шансове за отстраняването на Лудогорец, но отборът му ще се опита да изиграе добре мача.

Делегацията на Лудогорец се завръща в България веднага след края на двубоя, като шампионите ще кацнат на летището във Варна в ранните часове в сряда.
 
ДЮДЕЛАНЖ - ЛУДОГОРЕЦ 
Шампионска лига, втори квал. кръг
В първата среща: 0:4

Днес от 19:00 часа
Дюделанж, ст. "Йос Носбаум"
Съдия: Тобиас Велц (Германия)

 
ДЮДЕЛАНЖ: 1.Жонатан Жубер (к), 3.Ромен Най, 26.Джери Премпе, 2.Клейтон Морейра, 5.Том Шнел, 14.Жоел Педро, 28.Густав Шулц, 20.Умар Силя, 13.Софиан Бензуейн, 30.Ясин Бен Ажиба, 11.Александър Карапетян
Треньор: Себастиен Гранжан
Контузени: няма
Наказани: няма

ЛУДОГОРЕЦ: 91.Иван Чворович, 20.Шоко, 5.Александър Барт, 27.Козмин Моци, 25.Йордан Минев, 8.Фабио Ешпиньо, 23.Христо Златински, 7.Михаил Александров, 12.Абел Анисе, 88.Вандерсон, 9.Роман Безяк
Треньор: Стойчо Стоев
Контузен:
Георги Терзиев
Под въпрос: Даниел Абало
Наказан: Жуниор Кишада

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите