Женският ни национален отбор по волейбол поднови подготовка. Момичетата на селекционера Владимир Кузюткин тренираха в Пловдив.

След едноседмичната почивка, дадена от руснака след спечелването на Купа "Елцин" в Екатеринбург, сега волейболистките провеждат занимания в залата на Пловдивския университет. Поради ротации в двата състава – първият и вторият, при което две волейболистки от първият отидоха да подпомагат втория за участието му в първия турнир от Гран При в Мексико, сега в Пловдив тренират 13 волейболистки, пише bgvolleyball.com.

Към първия състав се присъединиха и три от по-младите състезателки - разпределителката Кристина Гунчева, посрещачката Симона Димитрова и либерото Кристин Колчагова. Последната пък бе викната да спасява полежгението, след като Деси Николова заминава за Мексико с втория състав, а Анелия Пашина е болна и не може да тренира. Първото изпитание пред първия състав на България ще бъде втория турнир от трета дивизия на световното Гран При, който ще се проведе в Хърватия.