Кубрат Пулев продължава усилената си подготовка за мача за световната титла в тежка категория срещу Владимир Кличко. Очакваното с огромен интерес събитие е на 6 септември в Хамбург. Логично, с наближаването на двубоя и интересът на медиите към двамата се увеличава, а фаворитът на България беше потърсен от UFightgr Newscenter за интервю за предстоящия си сблъсък с украинската легенда. Кобрата скандализира с изказването си, че Кличко най-вероятно използва допинг. Както вече стана ясно, шампионът не желае да се подлага като Кубрат на постоянни проверки за непозволени стимуланти.

Пулев се закани на украинеца, че след края на мача IBF ще има нов световен шампион в тежка категория.

- Кубрат, смятан си за аутсайдер срещу Кличко. Вярваш ли в себе си? Какво би казал на всички тези, които казват, че може би не си на нивото на Владимир?
- Не мисля, че съм аутсайдер в този двубой. Много се радвам, когато някой ме подценява. Това ми дава повече предимство и допълнителна мотивация.

- На пресконференцията в Хамбург ти настояваше много по въпроса с допинг тестовете на Кличко. Защо наблегна толкова на тази тема?
- Наблегнах, защото за мен това е важен въпрос. Смятам, че в спорта правилата трябва да са еднакви за всички, за да бъде честен и истински спорт. Затова аз искам същите допинг тестове да преминава и Кличко. Не е коректно претендентът да бъде проверяван по всяко време и на всяко място, а световният шампион да бъде проверяван само и единствено след мача. Дори децата знаят, че каквото и да е взел, може да се изчисти за мача. Аз лично, ако съм световен шампион, бих дал такава проба, за да изчистя името си и за да докажа на хората, че съм чист и няма какво да крия. Мисля, че такава трябва да е реакцията на един истински световен шампион, а не да се крие и измъква по всякакви възможни начини, което определено доказва, че не му е чиста работата и има притеснения. Кличко се измъква с оправдания, че договорът му е подписан по друг начин. За да докаже, той можеше да направи допинг проба по собствено желание. Да не говорим, че на една Олимпиада брат му Витали Кличко е хващан със забранени вещества и е лишаван за известно време от състезателни права. Специално по тази тема нещата са много прости. Или се подлага на допинг контрол, както аз и доказва, че наистина е световен шампион, или не се подлага и доказва, че най-вероятно използва забранени стимуланти, на което се дължи дългогодишното му стоене на върха, а не защото е най-добрият.

- Какви са оръжията ти, които биха ти помогнали срещу двубой с по-едър противник?
- На мен по-едрите противници до известна степен са ми удобни и се надявам и той да ми е удобен.

- Какво значи този двубой за Кубрат Пулев?
- Този двубой за мен е мач за световна титла, която е моята мечта. Подготвям се като за всеки друг противник.

- Какъв мислиш, че е Кличко като човек?
- Не ме интересува какъв е като човек. Не си падам по мъже, а и едва ли някога ще ми е близък приятел. За мен той е просто противник. Не мразя никой и нито един мой противник до момента не съм мразил.

- Какво да очакват феновете от Пулев. Ще видим ли един Кубрат, който не сме виждали досега?
- Да, със сигурност. С Божията помощ се чувствам отлично. Тренировъчният процес върви по план и на 6 септември ще бъда в супер форма. Ще бъда една боксова машина.

- Ако трябва да предвидиш как ще завърши срещата ти с Кличко как би отговорил?
- Боксът е спорт, в който никога не можеш да предвидиш нещо на 100%. Шансовете ни са 50% на 50%. Мачът ще бъде изключително интересен и аз ще победя.