Общинският съвет във Варна гласува 5 хиляди лева за лечение на футболната легенда на Спартак и морската столица Живко Господинов, който води битка с рака. Решението беше взето на днешната сесия на местния парламент. То предизвика недоволството на бившия футболист и треньор на Спартак Иван Петров, който настояваше за 5 хиляди, но в евро за "единствения варненец, играл някога на световно първенство по футбол".

Петров заяви, че общинарите е трябвало да отпуснат двойно по-голяма сума, тъй като реално необходимите средства за лечение на Жиката са доста повече. Беше поискано да се преразгледа решението, но до прегласуване не се стигна.

Както вече стана ясно, на Живко Господинов беше открит втори злокачествен тумор в организма по време на прегледите в истанбулска клиника. В Турция се потвърди диагнозата направена във ВМА за рак на белите дробове, но е открит и тумор в главата. Външният му вид вече не е същият, сериозно отслабнал е.

На Господинов са предписани радиотерапия (лъчева терапия) и химиотерапия, които ще бъдат направени на два етапа. Първият ще е в Турция, а вторият - в България. За лечението са необходими 15 000 евро.

СМЕТКА ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ЖИВКО ГОСПОДИНОВ
ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА
IBAN BG 85 CECB 9790 4081 6472 00
Живко Господинов Христов