"Левски" изобщо не впечатли на старта на сезона в "А" група при снощното равенство 1:1 с Локомотив (Пловдив). Треньорът Пепе Мурсия и Георги Иванов-Гонзо направиха странни изказвания, хвалейки футболистите и изтъквайки колко много се раздавали, видиш ли чак до последната минута. Победата обаче не беше постигната. "Сините" дори трябва да бъдат радостни за спечелената точка, дошла след донякъде случаен гол на Валери Домовчийски.

Факт е, че Мурсия и Гонзо имат огромно желание да съживят "Левски". Да не забравяме обаче, че мащабната селекция беше предимно от свободни агенти заради липсата на финанси. На "Герена" привлякоха все играчи, които нямаха отбори и бяха приютени, получавайки честта да носят свещенната синя фланелка. Срещу събрания в последния момент Локо (Пд) титуляри за "Левски" излязоха цели осем от новите попълнения. От миналогодишния състав започнаха само Валери Божинов и защитниците Аймен Белаид и Пламен Крумов. Защо обаче бяха потъпкани обещанията? Къде са юношите? Нали "Левски" щеше да тръгва от нулата? С Прохазка и резервите на "Ботев" (Пловдив) ли "сините" ще се конкурират с Лудогорец, Литекс и ЦСКА. Дори и на Берое не могат да се опънат. Храбрите старозагорци, водени от Петър Хубчев, вече зашлевиха шамар на "Левски", побеждавайки с 3:0 в контролата в началото на месеца. Сигурно и за "А" група картинката ще се повтори, ако на "Герена" най-после не се вземат в ръце и не измислят специален метод, с който да надъхват играчите преди мачовете. Срещу "смърфовете" снощи "сините" не пуснаха грам кръвчица. Липсваше агресията и пределната концентрация в атака. Вярно, наистина домакините имаха доста голови положения, но след като не ги оползотворяват, победата няма как да дойде.

Очевидно и с приютените бегълци от "Ботев" - недолюбваният от феновете Веселин Минев, както и другите интересуващи се повече от това каква заплата получават - Луис Педро и Георги Сърмов, нещата няма да се получат. Друг от завърналите се на "Герена" - Валери Домовчийски, пък игра за последно в Черно море, но да не забравяме, че преди това беше натирен от "жълто-черните", тъй като не можа да се пребори с конкурентите в атака.

Единственият светъл лъч снощи беше включването на голобрадия Божидар Краев. 17-годишният талант се включи на смяна и прави чест на Пепе Мурсия, че даде шанс на момчето. С такива като него се тръгва от нулата. С Краев, близнаците Цоневи, Мисяк и другите момчета от школата трябва да бъде свързвано бъдещето на "Левски". А не с Минев, Прохазка, Луис Педро и други от наемниците, за които на първо място са парите.

Та дори за вратарския пост, при положение, че Пламен Илиев е вън от строя, не е ли по-добре да се разчита на Стефано Кунчев пред македонския наемник Кристиян Наумовски? Стефан Велев и Лъчезар Балтанов пък не са ли по-добри от Прохазка? Още много въпроси могат да бъдат задавани. Феновете също се питаха доста неща снощи, когато изобилстваха коментарите, че новият "Левски" с нищо не е по-добър от стария.

Футболът е на първо място за запалянковците. Верните ултраси се бъркаха дълбоко в джоба за билет за домакинството на Локо (Пд), сигурно ще го направят и за дербито с ЦСКА. Но ако и тогава "Левски" се изложи и запише пета поредна загуба от вечния враг, дали пък на "Герена" пак няма да настанат същите чутовни драми, на каквито ставахме свидетели няколко пъти през миналия сезон... Час по-скоро Пепе Мурсия, Гонзо и компания трябва да се замислят сериозно и да тропат по масата, стряскайки футболистите, на които вече трябва да им е пределно ясно, че феновете на "Левски" искат победа след победа.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите