Германската футболна легенда може до няколко седмици да напусне затвора „Ландсберг“. Както е известно, бившият президент на Байерн беше осъден на 42 месеца заради укриване на данъци в размер на 28,5 милиона евро.
 
Според „Билд ам Зонтаг“ адвокатите на Хьонес в момента работят по облекчаване на присъдата му. Ако те успеят в начинанието си, още през септември бившият германски национал може да излезе от затвора и да работа, а само да се връща да спи зад решетките.
 
Според баварското законодателство на подобно облекчение затворниците може да се надяват само след изминаването на половината от присъдата им. В случая с Хьонес това означава през март 2016 г. След това 18 месеца преди изтичането на присъдата, затворникът може да бъде освободен.
 
Дали адвокатите на 62-годишния Ули Хьонес са намерили вратички в законодателството или ще използват под предлог последните оплаквания на бившия шеф на Байерн от високо кръвно, за момента не е ясно. Както е известно, Хьонес влезе в затвора на 2 юни, въпреки че беше осъден на 13 март. След това той напусна поста си на президент и шеф на борда на директорите на Байерн.