Цветана Пиронкова спечели една от класациите на " Sports Illustrated" в тениса. Вчера издание отреди на Григор Димитров приза за "Пробив на годината", а днес пловдивчанката е номер 1 за "Резултат, който никога не бихме предрекли". Първото място в класацията е заради титлата в Сидни.

"Пиронкова взима голямата награда, тъй като от нея въобще не се очакваше да печели мачове на настилка, различна от любимата й трева. Едва 107-а в света, тя стана първата квалификантка с титла в рамките на последните три години. Тя стигна до първата си титла в WTA след победи срещу три състезателки от Топ 10 на ранглистата - Сара Ерани, Петра Квитова и Ангелик Кербер - и то в по два сета", пише изданието.

Приятелката на Гришо - Мария Шарапова пък е начело в две то класациите. Рускинята е отличена за мача си със Симона Халеп от "Ролан Гарос", който печели наградата за "най-добър мач", заедно със среща между Петра Квитова и Винъс Уилямс.

Маша бе отличена и за "сценарий, който изглежда абсурдно" - теорията, че кореспондентските изяви на Мария Шарапова за NBC по време на Олимпиадата в Сочи ще провалят сезона й.