Новото попълнение на ЦСКА Денис Причиненко даде интервю пред Football.ua броени часове, след като подписа договор с “армейците”.*

- Денис, появи се информация, че след разпадането на Севастопол сте посетили Гурник (Лечна) за проби. Как се оказа в България?
- В Полша само тренирах, бях в Берлин, с баща ми. Когато тренираш сам, не е като да си с отбор. Появи се възможност с ЦСКА. Това е голям клуб, тренирах 3 дни, предложиха ми договор и подписах вчера.
- Как и къде скаутите на ЦСКА са те забелязали? Или българин ви представи?
- Имам добър приятел, който вероятно ме е препоръчал.
- В новия си отбор на каква позиция ще играеш - защитник или опорен полузащитник?
- Мисля, че като централен защитник.
- ЦСКА е клуб, който е свързан с имената на Стоичков, Костадинов, Лечков, Пенев и много други звезди на българския футбол. Какво впечатление остави у теб бъргарския гранд?
- На първо място, веднага след като пристигнах, останах впечатлен от професионализма. Посрещнаха ме, посетих клубната база. Хората са добри и приятни. Всичко е много хубаво, сега постепенно ще се запозная и с клуба. Клубната база е добра, градът също е много красив.
- Сега ЦСКА преживява нов етап от историята си. Какво представлява българският вицешампион в момента?
- Добър отбор. През лятото дойдоха 12 нови попълнения, нов отбор се създаде, ще трябва време да се сработи. Лично за мен, ЦСКА е крачка напред в кариерата ми.
- ЦСКА се тренира от Стойчо Младенов, който е бивш нападател на отбора и България. Говорихте ли с него за бъдещето и перспективите пред отбора?
- ЦСКА е най-големият отбор в България и задачата е една - и през този сезон и в следващите, а това е да се бори за титлата. Аз също съм човек с високи цели. Доволен съм, че целите и на клуба, а и моите съвпадат. Гледах отбора на ЦСКА срещу Зимбру от Молдова, срещата завърши 1:1. Хареса ми играта на българите, надявам се да спечелим на реванша и да влезем в груповата фаза на турнира.
- Усети ли атмосферата на стадиона?
- Не, на стадиона още не съм бил. Бах само, за да си подпиша договора. В неделя е първия мач от шампионата с Литекс в Ловеч, след това реванша със Зимбру, а на 27 юли срещаме “Левски”.
- С кой номер ще играеш?
- Избрах №34.
- Носи ли символика за вас?
- Не, преди не съм играл с него. Исках №7, но той беше зает, затова взех 3+4=7.
- Интересно е, че официалният сайт на ЦСКА, обяви подписването на договора ви, а също така и заплатата, която е 6500 лева. Не ви ли удиви тази практика? В Украйна няма такива финансови подробности...
- Не съм видял, но мога да кажа, че ако клубът го счита за правилно да го оповести, това е негово право
- Не е тайна, че парите в сравнение с тези в Севастопол са по-малко.
- Няма да ви отговоря на този въпрос
- Доволен ли си от престоя в Севастопол?
- Хареса ми първенството на Украйна и градът Севастопол. Такъв човек съм, че с радост възприемам събията около мен и промените в живота ми. Ще запомня отбора, но той вече не съществува и трябва да гледам напред.
- Известно ли ви е, че в българското първенство са играли още Кислов, Моргун, Ковал, Цихмейструк. Каква е целта пред теб с ЦСКА?
- Дойдох тук, за да спечеля нещо. Винаги съм имал големи мечти: да спечеля Шампионската лига или Лига Европа, искам да стана важен играч за ЦСКА. С ЦСКА ще се боря за шампионската титла в България, както и в турнира Лига Европа. Да, аз винаги мисля за големите победи, но това е добре за футболиста.
- С Хартс спечели Купата на Шотландия. Това ли е единствения трофей във витрината ви?
- Да, това беше един паметен ден. Бях на 20 години. Искам още много пъти да имам такива моменти.
- България не е първата чужда страна в която ще играете. Какво я отличава от останалите - Шотландия и Украйна?
- Професионализмът. Пристигнах на летището в 18:30, а след 10 минути имаше новина, че ще премина медицински прегледи. ЦСКА е голям клуб с много фенове. Мога да го сравня с Динамо (Киев) и Шахтьор в Украйна. Пресата, камерите, всички знаят за делата на ЦСКА, клубът е един от най-влиятелните и могъщи клубове в България. Очаквам да дебютирам с екипа на ЦСКА и сезонът да е много интересен и успешен за моя нов клуб.

*Интервюто е препечатано от Gong.bg