Не е нужно да си добър човек, за да си добър футболист. Но е нужно, за да си велик в очите на хората. А в последните няколко дни един човек показа, че e велик. Не, не защото помогна на Германия да стане световен шампион.

Месут Йозил.. Може би сте разбрали какво направи той, но все пак да припомним. След световната титла на Германия той плати операциите на 23 бразилски деца. Бе обещал да направи това за 11, но след като светът се покорява с 23-а футболисти, реши че бройката трябва да е толкова.

Но това не му стигна. Месут си стоял вкъщи и гледал телевизия. Тогава видял убито палестинско дете, което било с негова фланелка от престоя му в Реал (Мадрид). Германският национал бил на прага да се разплаче и решил да помогне с каквото може – дарил 600 000 долара на децата от ивицата Газа.

Може би Господ дава талант на хората, които заслужават. Може би затова Йозил раздава пасове, каквито много малко футболисти в света могат. Може би затова вдигна световната титла, а феновете на Реал (Мадрид) още го боготворят въпреки, че вече е в Арсенал.

Няма как да не припомним едни негови думи, след мача с Бразилия, който бе спечелен със 7:1. Докато всички бяха в луда еуфория и се подиграваха със “селесао” Йозил написа в профилите си в социалните мрежи следното: Бразилия е невероятно красива страна със страхотни хора и уникални футболисти. Една загуба не означава нищо. Сигурен съм, че скоро вие пак ще бъдете на върха, а хората в Бразилия отново ще се усмихват..”.

А всичко, което може да се каже за Йозил се съдържа в коментара на негов фен във Фейсбук: “Месут, ти дори не предполагаш колко си велик”.