Холандският защитник Александър Бютнер заяви, че е бил несправедливо пренебрегнат от Луис ван Гаал и е амбициран отново да си спечели място в националния отбор на страната си след края на Мондиал 2014.

Левият бек взе участие в едва 15 мача на Манчестър Юнайтед миналия сезон и не попадна в отбора на Ван Гаал за световните финали. Бютнер вини Ван Гаал, че не му е дал шанс в националния отбор по време на 2-годишния му престой на „Олд Трафорд”. Бютнер вече е съотборник на Станислав Манолев в Динамо (Москва).

„Бях нечестно пренебрегван. Играх за Манчестър Юнайтед в Шампионска лига срещу Ариен Робен и бях играч на мача. Разочарован съм, че Ван Гаал не ми даде шанс”, заяви Бютнер пред таблоида „Сън”.

„Не искам да коментирам Дирк Кайт или някой друг играч персонално, но като видях как се запълваше позицията на ляв бек, зная, че можеше да играя аз. Малко хора могат да се похвалят, че са играли за първия отбор на Манчестър Юнайтед”.

Бютнер се надява, че Гуус Хидинк, който наследява Ван Гаал начело на „лалетата”, ще му даде шанс, защото познава руския футбол по-добре от всеки друг.