Новото попълнение на Барселона Луис Суарес написа отворено писмо до феновете на вече бившия си клуб Ливърпул. Както е известно, уругвайският национал е очакван за подпис в Барселона следващата седмица, въпреки че днес каталунците обявиха сделката.

"С болка в сърцето бих искал да ви информирам, че напускам Ливърпул, за да се впусна в нов живот и в ново предизвикателство в Испания. Аз и моето семейство сме влюбени в "червения" клуб и в града. Но повече от всичко заобичах невероятните фенове на Ливърпул. Вие винаги ме подкрепяхме и ние, като семейство, никога няма да забравим това. Оставаме фенове на Ливърпул завинаги.

Надявам се, че ще разберете защо взех това решение. Ливърпул положи всички усилия, за да ме задържи. Но да играя в Испания, където семейството на моята съпруга живее, бе дългогодишна моя мечта и цел. Вярвам, че сега е точното време за това.

Пожелавам на Брендън Роджърс и на отбора успех в бъдеще. Клубът се намира в чудесни ръце и вярвам, че следващият сезон ще бъде успешен. Гордея се, че бях част от процеса, в който Ливърпул се върна сред елита на Висшата лига и отново ще играе в Шампионската лига.

Още веднъж благодаря за невероятните моменти и спомени. You'll Never Walk Alone", написа Суарес.