Бразилската футболна звезда Неймар обяви, че може да прости на колумбийския национал Хуан Сунига, който го контузи тежко по време на мач от осминафиналите на световното първенство по футбол. Нападателят има фрактура в гръбначния стълб, която го извади от полуфиналния мач срещу Германия, загубен с катастрофалното 1:7 само преди два дни.

"Ако ме беше ударил само два сантиметра по-надолу, можеше сега да съм седнал в инвалидна количка. Всички хора, свързани с футбола, определят това нарушение като не особено нормално. Когато съм с гръб към някого, аз нямам шанс да се защитя", каза Неймар във вторник. Все пак 22-годишният нападател на Барселона ще прости на Сунига и не изпитва омраза към колумбийския национал. "Желая му всичко най-добро. Да, аз ще му простя. Не изпитвам гняв или омраза към него".

В отсъствието на Неймар Бразилия записа може би най-срамната страница във футболната си история, губейки с 1:7 срещу мобилизираните германски национали. В страната, 5-кратен световен шампион, определят отсъствието на Неймар като основната причина за липсата на каквато и да е идея в играта на бразилските национали на полуфинала. "От тази загуба боли много и ще боли дълго време. Но ще дойдат по-добри дни и ние ще направим всичко по силите ни, за да може това да се случи възможно най-скоро. Искаме да върнем усмивките по лицата на бразилския народ", добави Неймар.