Кличко да се допингира колкото си иска. Аз и така ще се справя с него. Това обяви пред "Тема Спорт" претендентът за световната титла по бокс в тежка категория за професионалисти Кубрат Пулев. Кобрата продължава активната си подготовка за мегасблъсъка за българския спорт, който ще се проведе на 6 септември в Хамбург. 33-годишният софиянец призна, че не обръща внимание на коментарите на световния шампион. В последните дни украинецът на няколко пъти заяви, че има респект към Пулев, но не и страх, а също така и че ще се справи с него, както и с предишните претенденти.

"Усещам едно неуважение от страна на Владимир. Но няма проблем. На ринга ще си проличи кой какво може. Относно допинга - самият факт, че отказва да играе по правилата, означава, че крие нещо. Явно го е страх. Той така си е избрал, но това го превръща в един фалшив шампион. Нищо не му пречи да даде една проба, за да покаже, че всичко е наред и че сме с равен старт. От това, което виждам и което той прави, е ясно, че го е страх да играе по правилата. Не знам дали взима анаболи или нещо друго. Каквото и да е, ще се справя", категоричен е Пулев.

Пулев призна, че вече е дал една проба, откакто са обявили официално за мача между двамата. "Допинг ченгетата знаят къде съм. Аз не се крия за разлика от него и вече ме провериха един път. Но няма проблем, аз съм на ябълки, портокали и круши. Спазвам си режим и се готвя по правилата. Моята съвест е чиста, за неговата не съм толкова сигурен".

Относно новината че билетите за мача вече са свършили, Пулев допълни, че това е добре за бокса, но не толкова за самия него. "Много българи не успяха да си купят, защото мислеха, че могат да изчакат още малко. Знаех, че ще свършат. Нормално е. За мен като българин щеше да е по-добре да има повече сънародници, но при тези цени го очаквах."