Лудогорец победи с 1:0 водения от Ивайло Петев АЕЛ Лимасол в последната си контрола на английска земя. Това бе пета победа за "орлите" на Острова. Веднага след мача шампионът се прибира в България. Единствения гол отбеляза Дани Абало, за когото това бе пето попадение в приятелските срещи.

В началото на мача възпитаниците на Петев бяха по-активни и работеха повече с топката. Постепенно обаче лудогорци изравниха играта. Преди почивката българският тим имаше една добра възможност за гол и ситуация, при която щастливо можеше да открие резултата. Удар на Марселиньо в 26-ата минута и последвал рикошет едва не доведе до попадение. В самия край пък Роман Безяк шутира покрай лявата греда от наказателното поле.

След паузата "орлите" бяха по-активни. Първо удар на Мисиджан от воле не намери очертанията, а след час игра отново той сам срещу вратаря си поведе по-дълго топката. Последва трети безуспешен опит на крилото да се разпише, за да се стигне до 71-ата минута. Дани Абало получи топката около дузпата и безпроблемно я вкара за 1:0. До края имаше атаки и към двете врати, но до по-сериозни положения не се стигна.

Лудогорец - АЕЛ 1:0
1:0 Дани Абало (71)

Стартови състави:
ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Кайсара, Барт, Моци, Витиня, Дяков, Анисе, Луму, Марселиньо, Мисиджан, Безяк

АЕЛ: Ромеро, Оливейра, Надо, Каду, Сиелис, Гидилеи, Николау, Сардинеро, Бебе, Соарес, Гикиевич

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа