Защитникът на Аржентина Мартин Демикелис обяви, че ще направи всичко по силите си, за да спре крилото на Холандия Ариен Робен. Двата отбора излизат днес в полуфинал на световното първенство в Бразилия. Двубоят е от 23:00 часа, а победителят ще срещне на финала Германия.

"Нужно е да бъдем агресивни, да покажем страст срещу Холандия и най-вече търпение към Ариен Робен. Ще се опитам да вляза под кожата му", коментира Демикелис.

Бранителят познава отлично крилото, тъй като двамата играха заедно в Байерн по времето на Луис ван Гаал. Холандският спец обаче го обяви за ненужен след осем сезона в Мюнхен и той премина в Малага. В момента Демикелис играе за Манчестър Сити.

"Признавам, че почувствах обида, когато трябваше да напусна, но винаги съм считал Ван Гаал за много добър треньор. Това се вижда и на Световното. Не си тръгнах заради него, сам реших това. Виждал съм да предприема много смели ходове. Също така казва на всеки нещата в очите. Изключително е решителен в мисленето за бъдещето на тима и евентуалните последици. Научих много от Ван Гаал", коментира Демикелис.