Холандия и Аржентина излизат днес във втори полуфинал на световното първенство в Бразилия. В първия полуфинал Германия размаза Бразилия със 7:1. Днешният двубой отново е от 23:00 часа.

"Ние не играем срещу Меси или срещу точно един определен аржентински футболист. Ние играем срещу националния отбор на Аржентина и затова моят план ще се гради върху това как действа съперникът, а не неговите отделни играчи. Мисля, че няма фаворит. На полуфиналите силите на всички отбори са примерно равни и затова нашите шансове, както и на аржентинците, са 50:50. Нужно ни е само малко късмет, за да изпълним замисленото и да победим", каза Ван Гаал.

"Найджъл де Йонг се опита да тренира. Ще видим как ще се чувства. Мисля, че ако той се върне в строя, ще бъде истинско чудо. По индивидуална програма тренира Робин ван Перси, който почувства болки в корема. Затова играхме двустранна игра във формат 9 срещу 11, за да не подлагаме на натоварвания момчетата. Разбира се, Ван Перси е капитан и е много важен за нас, но решението за неговото участие ще взема само аз", допълни холандският селекционер.

Луис ван Гал отговори с шега на въпрос на френски журналист за това дали децата трябва да гледат мачовете от световното първенство, които започват в 22:00 часа европейско време: "Моите деца винаги са гледали мачовете от световните първенства. Това е голямо събитие, което може да повлияе на детето. Знаете, много е трудно да заспиш, ако си мислиш дали твоят национален отбор още играе на световното първенство или не. Така че съветвам всички родители да не изпращат по-рано децата си в леглото - дайте им възможност да се насладят на футбола. Няма нищо страшно в това."