Бразилската футболна федерация смята да даде на съд лекарския екип на бившия клуб на Неймар Сантос. Докторите са направили опит да подведат звездата на Селесао, че ще може да играе евентуално на финала на Мондиал 2014 на обезболяващи инжекции ще пропусне единствено полуфинала срещу Германия тази вечер от 23:00 часа българско време в Бело Оризонте.

Както е известно, Неймар има счупен гръбначен прешлен, след като получи удар в гърба от колумбийския национал Хуан Сунига на четвъртфиналите по време на мача между двата тима, спечелен от „кариоките” с 2:1. Контузията няма да позволи на Неймар да играе между три и шест седмици.

"Тази инсинуация е абсолютно невярна и безпочвена. Няма шанс Неймар да играе, няма. В момента състоянието му е стабилно, но в никакъв случай той не е възстановен. Нова травма на същото място може да създаде невероятни проблеми на Неймар. На хората от Сантос, които наговориха всичките тези приказки пред медиите, ще бъде потърсена отговорност за думите", сподели главният лекар на бразилския национален отбор Хосе Луис Рунко.