Григор Димитров и Милош Раонич достигнаха до полуфиналите на Уимбълдън и през тази седмица и двамата са в Топ 10 на АТР ранглистата, а мнозина анализатори посочиха именно тях двамата като сериозна заплаха за доминацията на Голямата четворка. Но Роджър Федерер явно не е съгласен с подобно мнение.

"Не ги смятам за наистина голяма заплаха. Да, те са много добри, но от №5 до №20 в ранглистата е пълно с добри тенисисти. Всеки един от тях е изключително силен, но са някак си заменяеми с тенисистите от №30 до №40. Всъщност мисля, че в момента тенисистите, намиращите се между 5-о и 40-о място в ранглистата са много силни и сред тях има много опасни противници", коментира Федерер, цитиран от "Тенис Кафе".

"Ние направихме нашия пробив много по-рано. Имам предвид истински пробив, а не по някоя голяма победа в даден мач. Все пак не мога да сложа себе си в една категория като Рафа, който бе един от най-добрите тийнейджъри в историята на нашия спорт. Най-добрият след Бьорн Борг като тийнейджър. Аз пробих малко по-късно, някъде на около 20-22 години.

В момента имаме един единствен тийнейджър в Топ 100, а момчетата, за които говорим са на по 22-23 години и са на тура вече близо пет сезона. Въпреки това е вълнуващо, но не може да се сравняват с Рафа, Новак или Мъри, които бяха изключително добри още като много млади", добави швейцарецът, който спечели първия си турнир на Уимбълдън, когато бе на 21 години, а Надал захапа първата си титла на Ролан Гарос, когато бе на 19.

Припомняме, че на "Уимбълдън" Григор Димитров буквално отвя един от Голямата четворка - 6:1, 7:6, 6:2 срещу Анди Мъри.