"Ботев" (Пловдив) официално обяви раздялата с Любослав Пенев, за която БЛИЦ първи разкри по-рано днес. Президентът на "жълто-черните" Иван Джиджев обясни за финансовата криза, налегнала клуба заради запора на КТБ. Шефът на "Ботев" каза какви са плановете за бъдещето на клуба, както и благодари от името на ръководството на националния селекционер.

"Вчера вечерта проведохме последния разговор с г-н Пенев. Искам да кажа, че той ни подаде ръка в труден момент. Само преди месец останахме без треньорско ръководство. Тогава успяхме в рамките на 48 часа да се разберем. Обяснихме му за амбициозния проект на "Ботев", с дълкосрочен хоризонт на развитие. Убедихме се, че е така и той прие нашата покана да положим основата на този проект. За съжаление нещата се развиха бързо, няма как да продължим в тази посока и към днешна дата решението ни е да се разделил", обяви Джиджев.

"Към този момент е невъзможно от наша страна да създадем предпоставките за мечтания проект и неговото осъществяване. Решението се основава на ситуацията, получила се след проблемите на основния акционер. Няма несъгласия с лични условия. Просто заедно преценихме, че този проект към днешна дата е невъзможно да го продължим заедно. да се надяваме на по-светли времена. Към днешна дата предстои да се разделим с Пенев и с неговия щаб", каза Иван Джиджев.

"Ще бъда много кратък. Искам да благодаря на ръководството за отличните условия, които ни предоставиха още от първия ден. Благодарен съм на всички футболисти, с които работих този един месец. На целия ми щаб, на всички, които работят в базата и бяха близо до отбора. Благодарен съм и на феновете, които изразиха подкрепата си към нас още от първия момент. Благодаря им за топлото посрещане", беше единственото, което Любослав Пенев каза по време на пресконференцията в Коматево.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа